top of page

13 Oder til Maria

En fortælling om hvem, og hvad, vi er, når vi ser os selv sandt uden filter,

uden overfladernes forskønnede selvbedrag.

Dette er en historie om menneskelivets store forvandling i mødet med det inderste og højeste, udtrykt i en oratisk opera, der blander ord, sang og musik på den mest slående måde.

Vi følger en kvinde fra livets mest ødelagte sted. I mødet med Maria føres hun ind i en sand og brat opvågnen til et nyt liv; et liv med helt nye perspektiver, hvor alting ses i et langt kærligere lys.

 

Kvinden mærker kærlighedens sande favntag og hele den blottede sandhed om sig selv. Ikke i lyset af smerten, eller alt det onde der er hændt hende, men for første gang udelukkende i dyb selvindsigt.

 

Maria fører hende ind i en indre rejse, hvor alle spørgsmål stilles, og intet kan gemme sig.

 

I denne rejse forstår kvinden, at hun, på trods af at hun har været et sandt offer, er nødt til at erkende, at hun også kunne have været bøddel. Kun et valg skiller disse to tilstande. Et valg der skal træffes hver eneste dag.

Hvad siger skaberne?

"Oderne handler om en indre rejse. At turde at tage et kig ind i ens egne svære lidelser. Et menneske mødes af de forskellige aspekter af feminiteten gennem årtusinder. Gennem dette møde erkendes de mest utilgivelige fejltagelser, og med hjælpen fra Maria, er det muligt at komme gennem disse smertefulde erkendelser, og evnen til at elske genskabes."

- Sananda Solaris, librettist/instruktør.

 

Med en sand eventyrslysten sjæl, undersøger den tyske komponist og dirigent, Heinz Walter Florin, den traditionelle opfattelse af teater, opera og kirkemusik.

 

"Denne musik er skrevet med formålet at åbne publikummets hjerter og sind, og i håbet om at katalysere en atmosfære hvori flere dimensioner af menneskets sjæl kan opleves. Jeg vil bære publikummet gennem en katarsis, så de bliver i stand til at opleve den søde glæde af ren kærlighed."

- Heinz Walter Florin, komponist.

Das Opernglas

Det største operamagasin i verden "Das Opernglas" sammenligner denne oratoriske opera med de velkendte mysterie-spil fra de europæiske kirker i middelalderen. De påstår, at dette er den kvindelige udgave af Parsifal. Citat fra artiklen:

 

"13 Oder til Maria tilbyder løsningen på de støreste smerter i den moderne verden, værende materialisme og religiøs krigsførelse. Løsningen er en ny spiritualitet, hvor idealisme, humanisme, kulturel udveksling og renæssancen af de sande kvindelige aspekter, er kombineret i en højere filosofi. Det er en modig begyndelse."

Holdet bag

Libretto & instruktion - Sananda Solaris

Scenograf & produktionsleder - Nikolaj Heiselberg Trap

Komponist - Heinz Walter Florin

Casting- & ensembleleder - Lisa Tjalve

Koreograf - Tove Degn

På scenen

Dirigent - Heinz Walter Florin

Hovedrolle (sopran) - Lisa Tjalve

Fortæller - Nukâka Coster-Waldau

 

Kammertrio

Tittit van der Pals (Cello)

Elizabeth C. Gibbs (Obo/eng. horn)

Miriam Klein Strandberg (Harpe)

 

Sopran/Alt Duo

Regina Fredriksson & Simone Rønn

Vokalensamble

Regina Fredriksson - 1. Sopran

Nina Sveistrup Clausen - 1. Sopran

Anne Marie Bitsch - 2. Sopran

Linn Lenna - 2. Sopran

Louise Rostved - Mezzo

Simone Rønn - Alt

Shaked Evron - Tenor

Ørjan Hartveit - Bas/Baryton

En stor tak til

Sminke - Lone Frederiksen, Marianne Thers & Inge Beck

Kostumer - Susanne Gram Thrane & Connie Væver

Produktionschef - Peter Røest

Smed hos Vestergaard - Johnny Clemmesen

PR & fundraising - Mikael Bent Hansen og Camilla Clausen

bottom of page